9 Mar 2011
Categorie├źn:

Kon je er niet bij zijn en heb je zelfs de livestream van de Big Brother Awards moeten missen? Of wil je het awardsgala gewoon even herbeleven? Gelukkig heeft Engage! ook de integrale opnames van de Big Brother Awards 2010 snel online. Licht uit. Geluid aan. Daar gaan we.

Deze opnames zijn ons aangeboden door Engage! Daarvoor willen we ze natuurlijk heel erg bedanken.

5 Reacties op: Uncensored and uncut – Big Brother Awards 2010

 1. Niels

  zeker het kijken waard. Mijn favorite momenten:
  -de speech van translink (respect voor dat hij in het hol van de leeuw zo’n speech komt houden) & zijn poging tot een dezelfde speech bij de 2e award
  -het tussenprogramma wat op een persoonlijke manier laat zien waar privacy over gaat
  -rop gonggrijp die de winston award wint op het einde

 2. Joris Dirks

  Dubbele winnaar (publieksprijs en categorie bedrijven) was Trans Link Systems met de 5 grote OV-bedrijven, voor de OV-chipkaart. Zoals Niels zegt: zij hadden een dappere medewerker gestuurd die het systeem verdedigde en een deel van het jury-rapport weersprak.
  Ivo Opstelten (categorie personen) voor het automatisch scannen en bewaren van kentekens, en zijn ministerie van Veiligheid en Justitie (categorie voorstellen) voor het idee om Deep Packet Inspection te doen op al het internetverkeer.

  Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (categorie overheid) voor het wetsvoorstel om huiscontroles te doen bij uitkeringsgerechtigden.

  De positieve Winston Award ging naar Rop Gonggrijp, voor zijn jarenlange activiteiten naar vrijheid van meningsuiting en bescherming van privacy.

 3. edwin

  fantastisch initiatief, en mooie show!
  En inderdaad: als er iemand is die het verdient is het Rop Gonggrijp!

 4. Dorothee

  Mooi dat dit gefilmd is, een schat aan belangrijke informatie en inzichten. (En amusement).
  Je gaat je afvragen: hebben we nog privacy?
  Zegt het voort, zegt het voort!

 5. Rene

  Geen exportvergunning voor Internetfilters naar dictaturen….
  Hoe krom is die redenering wel niet.
  Hoe hypocriet kan een uitspraak zijn…..
  1. Alle dictaturen hebben al een Internetfilter, die gaat nooit stuk en die hoeft nooit vervangen te worden. Je hoeft alleen de rulebase te managen, dat is alles.
  2. Het beschaafde westen bouwt kennelijk Internetfilters anders kun je ze niet exporteren, voor wie bouwen ze dat dan?
  3. De uitspraak suggereert, dat we in het beschaafde westen deze Internet filters natuurlijk nooit zelf zullen toepassen. Niets is minder waar. Er zijn vele niet dictatoriale landen waar ze wel degelijk nu al een Internet filter toepassen en vele andere landen zullen volgen.
  4. In de VS is al bij wet geregeld dat de president de mogelijkheid heeft om (delen van) het Internet af te sluiten bij calamiteiten. Welke calamiteiten dat zijn, staat heel ruim omschreven. Mogelijk misbruik van deze wet is evident aanwezig.

English?

Download de BBA2010 Poster

De Big Brother Awards poster (pdf)

Download de BBA2010 desktop

BBA2010 Desktop download 16:10 - 1920 x 1200 BBA2010 Desktop download 4:3 - 1600 x 1200