23 Feb 2011
Categorieën:

We worden in Nederland steeds meer en steeds verdergaand getroffen in onze privacy. Nu kunnen we iets terug doen, door te stemmen voor de Publieksprijs van de Big Brother Awards!

Het stemmen is daarmee niet uit de lucht. Op 2 maart zijn natuurlijk de Provinciale Statenverkiezingen, maar bij ons kan dat nu al.

Weet je het nog? Vorig jaar werd de publieksprijs met een nipte overwinning gewonnen door de vingerafdrukdatabank, met toenmalig minister Ter Horst als een goede runner-up. Wie zal er dit jaar met het beeldje vandoor gaan?

Een tijd geleden vroegen we jullie kandidaten in te zenden voor de Big Brother Awards. Zij die daarbij het vaakst zijn genoemd, maken nu kans op de publieksprijs. (Dit staat dus los van de keuze van de jury, zij hebben hun eigen nominaties gekozen.) Sommige van deze kandidaten zijn om meerdere redenen genomineerd, daarom geven we geen nadere uitleg per nominatie. Stemmen kan tot en met 8 maart 2011, 23.59 uur.

Op wie stem jij?

Voor de Publieksprijs stem ik op:
View Results

Loading ... Loading ...

Om te voorkomen dat men dubbel kan stemmen worden de IP-adressen van de stemmers opgeslagen. Deze adressen worden enkel gebruikt voor deze poll en worden verwijderd op 10 maart 2011. Een verdere uitleg over de privacy is te lezen in onze privacy verklaring


Afbeelding gebaseerd op Vote van Therese Thompson, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic licentie

17 Reacties op: Stem nu voor de Publieksprijs!

 1. Maarten

  Jammer dat de Postcodeloterij er niet tussen staat.
  Met hun laatste actie en het stelselmatig kopen van telefoonnummers via derden is ook een grove schending

 2. Henk

  Waar is het bewaren van de vingerafdrukken in het paspoort gebleven? Of valt dit onder de Mvj bewaar plicht?

 3. Jos van der Mijden

  Rommelige website

 4. Han

  Waar vind ik o.a. AH, bonuskaart, IMAC van mob. telefoons, VOIP registratie, kentekenregistratie, Shell, chippen en Microsoft in de lijst terug?

 5. O.S.

  Waarom kan ik alleen stemmen als ik javascript heb ingeschakeld? Dat is geen goede zaak kwa veiligheid…

 6. Anoniempje

  Wat linkjes waar de aanklacht(en) tegen de kandidaten in de publieksprijs te lezen zijn, zou wel handig zijn.

  Ik weet bijv niet wat Opstelten of Ballin uitgevrote hebben.

 7. brouwer

  Voormalig minister van Justitie: Ernst Hirsch Ballin

 8. Henrie

  Moet er voor die onzin prijzen worden uitgedeeld?

 9. Arend Goudsmit

  Stem tegen concept-wetsvoorstel voor een kentekendatabank.
  Wethouder van Doorn, Haarlem, wil, dat we het kenteken van de auto van onze gasten doorbellen/-mailen.

  SCHANDE!!!

 10. Jeweettoch

  Goed initiatief, mag inderdaad allemaal wel wat minder met de controledrift in Nederland.

 11. Jeff

  Aan de huidige gebrekkige info over de nominaties op deze site heb ik niet genoeg om gefundeerd mijn stem uit te brengen. Ik mis achtergrond informatie van alle genomineerde acties c.q. voorstellen. Door het gebrek aan achtergrond informatie krijg je de neiging ‘politiek’ of op basis van onderbuikgevoelens te gaan stemmen en dat kan een onterechte uitslag tot gevolg hebben.

 12. Paula Anguita

  Na de Big Brother Awards zou het interessant zijn om hiernaast ook een ‘Little Brother Award’ in te voeren voor een persoon of organisatie die juist erg is opgekomen voor digitale burgerrechten. Een soort aanmoedigingsprijs.
  ‘Little Brother’ uiteraard behalve de tegenstelling ook de titel van het boek van Cory Doctorow, waarin een jonge ‘hacker’ terugvecht tegen Big Brother.

  Ik wil dan ook alvast een nominatie doen: Rop Gonggrijp

 13. Toni

  Ik stem op Ernst Hirsch Ballin

 14. Klaas

  Ja, graag een toelichting op de nominaties, zo is het nogal onduidelijk. Bijvoorbeeld “een kentekendatabank”? Die is er allang, daarmee krijg je op basis van je kenteken een bekeuring als je bijv te hard rijdt. Dus wat wordt hier dan bedoeld? Verder sluit ik me van harte aan bij het idee voor een Little Brother Award. Het is immers goed gedrag wat we willen belonen!

 15. admin

  @Jeff We begrijpen je punt. Deze nominaties komen direct voort uit de inzendingen van het publiek. Sommigen van bovengenoemde kandidaten zijn om verschillende redenen genomineerd. Anderen zijn om een enkele reden genoemd. We willen voorkomen dat we de stemming beïnvloeden door nadere uitleg te geven. Daarom hebben we voor deze oplossing gekozen.

  Daphne (Bits of Freedom)

 16. linda

  Voormalig minister van Justitie: Ernst Hirsch Ballin

English?

Download de BBA2010 Poster

De Big Brother Awards poster (pdf)

Download de BBA2010 desktop

BBA2010 Desktop download 16:10 - 1920 x 1200 BBA2010 Desktop download 4:3 - 1600 x 1200