28 Dec 2010
Categorie├źn:

Met de Big Brother Awards worden elk jaar personen, bedrijven, overheden en voorstellen te kijk gezet die het afgelopen jaar bij uitstek controle op burgers en inbreuken op privacy hebben bevorderd. Het prijzengala op 9 maart 2011, vanaf 19.30 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, is alweer de zevende editie in de geschiedenis van de Big Brother Awards Nederland. Op deze website kun je alle informatie vinden over dit evenement.

Eerdere edities

Ben je benieuwd wie tijdens voorgaande jaren de Nederlandse Big Brother Awards hebben gewonnen? Je kunt de jury-rapporten, foto-impressies en media aandacht nog bekijken op de desbetreffende pagina’s van: 2009, 2007, 2005, of de speciale pagina voor eerdere edities.

Internationaal

De eerste Big Brother Awards werden al in 1998 georganiseerd door Privacy International in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien wordt dit evenement in vele landen, wereldwijd georganiseerd.

De naam

De award ontleent zijn naam aan de totalitaire leider “Big Brother” uit het boek 1984 van George Orwell.

Organisatie door Bits of Freedom

De organisatie van de Nederlandse versie van de Big Brother Awards is in handen van Bits of Freedom. Bits of Freedom is een invloedrijke burgerrechtenbeweging die opkomt voor jouw vrijheid en privacy op internet. Deze grondrechten zijn onmisbaar voor je ontplooiing, technologische innovatie en de rechtsstaat. Maar die vrijheid is niet vanzelfsprekend. Je gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd. Je internetverkeer wordt afgeknepen en geblokkeerd. Bits of Freedom zorgt ervoor dat jouw internet jouw zaak blijft. Meer informatie over Bits of Freedom vind je via de website.

Mede mogelijk door

De Big Brother Awards Nederland worden mede mogelijk gemaakt door de steun van talloze vrijwilligers. Op de avond zelf en ervoor. Zo is al het ontwerp van de poster en de website gedaan door Largetosti. Maakt Suzero de intro-film, bepaalt Ancilla Tilla het winnend ontwerp voor de T-shirt contest, Tjunk drukt en doneert dit special edition T-shirt aan ons.  Bits of Freedom iedereen hiervoor hartelijk danken.

Ook willen we hierbij onze sponsors Pakhuis de Zwijger en de NLnet Foundation bedanken.

Privacy-beleid van deze website

Bits of Freedom hanteert een helder privacy-beleid voor haar activiteiten en websites, dus ook voor de Big Brother Awards. Lees hier onze privacy-verklaring.

Afbeelding ‘Big Brother Awards @ de Balie 2010-02-05′ door theHOSpages

Reacties zijn gesloten.

English?

Download de BBA2010 Poster

De Big Brother Awards poster (pdf)

Download de BBA2010 desktop

BBA2010 Desktop download 16:10 - 1920 x 1200 BBA2010 Desktop download 4:3 - 1600 x 1200